2008-01-28

Veiklos gairės

Ilgalaikis tikslas: Lietuva turi tapti pasididžiavimo verta valstybe. Būtina keisti neskaidrią, neryžtingą ir abejingą politiką. Lietuvai reikia šviežio ir stipraus postūmio, reikia dinamiško proveržio ir tai gali padaryti sutelkta, atsakinga valdžia, vertinanti padorumą, intelektą ir sutarimą.

Artimiausias tikslas: sutelkti neabejingus ir permainų norinčius Lietuvos piliečius bendram darbui ir parengti esminių Lietuvos permainų programą, kurią bus siekiama paversti būsimos vyriausybės inicijuotu „Nacionaliniu susitarimu“.

Jau šiandien kviečiame diskutuoti ir teikti pasiūlymus dėl galimų bendrų programinių nuostatų projekto „Septyni stulpai“, kurie ir taps „Nacionalinio susitarimo“ pagrindu. Planuojame būsimo susitarimo projektą pristatyti visuomenei jau ankstyvą rudenį.

Dešiniosios koalicijos „Vardan Lietuvos“ veiklą koordinuoja Organizacinis komitetas (pirmininkas Andrius Kubilius).

Veikia trys programiniai komitetai, kurie apibrėžia esminių problemų sąrašus ir rengia reformų koncepcijas. Raginame įsijungti į jų veiklą! Tam reikia tik Jūsų entuziazmo ir elektroninio pašto adreso.

Visuomenės ir žmogaus reikalų komitetas (švietimas, kultūra, šeima, demografija, socialinė politika, sveikatos apsauga, policija) – koordinuoja Gintaras Steponavičius ir Mantas Adomėnas.
El. paštas: visuomene@koalicijavardan.lt

Valstybės reikalų komitetas (valstybės valdymas, savivalda, regionai, korupcija, teismai, užsienio politika, nacionalinis saugumas) – koordinuoja Rimantas Dagys ir Arvydas Anušauskas.
El. paštas: valstybe@koalicijavardan.lt

Ekonomikos ir finansų reikalų komitetas (ekonomika, finansai, socialinė politika, žemės ūkis, ekologija) – koordinuoja Andrius Kubilius ir Valentinas Milaknis.
El paštas: ekonomika@koalicijavardan.lt

Siekiant kuo giliau suprasti visos Lietuvos problemas ir pasiekti sprendimus priimtiniausius visiems, Dešiniosios koalicijos „Vardan Lietuvos“ regioniniai branduoliai veiks po visą Lietuvą. Juose prie apskritųjų stalų kartu diskutuos ir pasiūlymus rengs regionų bendruomenės nariai ir nacionaliniai koalicijos lyderiai.

Koalicija savo programinės veiklos darbus visuomenei pristatys ir diskutuos nacionalinių konferencijų metu, kuriose bus pristatomi parengti konkrečių sričių (pvz. švietimo ir mokslo, sveikatos apsaugos, korupcijos ir pan.) problemų sprendimų projektai.

KVIEČIAME VISUS TELKTIS Į BENDRĄ DARBĄ VARDAN LIETUVOS

1 komentaras:

Mindaugas3 rašė...

Tai kada prades realiai dirbti ta koalicija Vardan Lietuvos? Gal Vilniuj ka nors ir kas daro, bet provincija dar miega uzliuliuota TSKP.