2008-02-27

Vyriausybei nesusitvarkant dešinieji perima švietimo vadžias į savo rankas

Vasario 21 d. Kaune įvyko Dešiniosios koalicijos “Vardan Lietuvos” surengta konferencija “Už švietimą, kuriantį Lietuvos ateitį”. Joje Tėvynės Sąjunga, atsakingai žvelgdama į valstybės raidą bei ateities perspektyvas ir prisiimdama už jas atsakomybę, kartu su Dešiniosios koalicijos partneriais pakvietė mokytojų profsąjungas deryboms dėl mokytojų atlyginimų didinimo, mokytojo profesijos prestižo kėlimo veiksmų plano bei kitų Lietuvos švietimo problemų sprendimo.

Pripažįstant susidariusią krizinę situaciją, renginyje buvo pristatyti Tėvynės Sąjungos ir Liberalų Sąjūdžio veiksmų ir priemonių planai siekiant išspręsti Lietuvos švietimo sistemai iškilusius iššūkius ir padaryti Lietuvos mokyklą ta vieta, kur gimsta valstybės ateitis.

“Suvokiame ypatingą švietimo svarbą valstybės ir visuomenės gyvenime, matome švietimo srities problemas ir sąstingį dabartinėje Lietuvoje. Matome, kad mokslo ir inovacijų srities stagnacija gresia valstybės ateities konkurencingumui”, - teigė Tėvynės sąjungos pirmininkas Andrius Kubilius.

Konferencijos prelegentai išreiškė susirūpinimą aukštojo mokslo padėtimi ir didėjančiu Lietuvos universitetų atsilikimu ne tik nuo pasaulio ir Europos, bet ir nuo regiono aukštųjų mokyklų lygio.

“Yra dvi problemų sprendimo strategijos: viena – skylių kaišymas ir trepsenimas vietoje, kaip daro dabartinė Vyriausybė, o antra – aiškiai įvardinti tas problemas ir numatyti ryžtingus jų sprendimo būdus. Tą mes ir ruošiamės daryti”, - teigė dr. Mantas Adomėnas, skaitęs pranešimą tema “Kaip gelbėti Lietuvos mokyklą”.

Pabrėžtas pasiryžimas padaryti viską, kad Dešiniąją koaliciją sudarančių partijų – Tėvynės Sąjungos ir Liberalų Sąjūdžio - pradėta aukštojo mokslo reforma nesustotų pusiaukelėje ir duotų kaip įmanoma greitesnių vaisių.

Konferencijoje kalbėjo Kauno Vytauto Didžiojo universiteto rektorius prof. habil. dr. Zigmas Lydeka, doc.dr.Bronė Narkevičienė, dr. Aleksandras Abišala, dr. Ramūnas Valiokas, Algis Kašėta ir kiti.

Komentarų nėra: